U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Black-garlicdip

10 min bereidingstijd

Wat heb ik nodig:

personen
  • 1 verpakking Aviko Grip ’n Dip (600 g)
  • 4-5 teentjes zwarte knoflook (o.a. delicatessenzaak)
  • 2 el roomkaas naturel
  • 1 el zure room
  • ½ tl gemalen komijn

Bereiding:

  • Pel de teentjes en prak ze met een vork fijn.
  • Roer de roomkaas met de zure room los. Meng er de geprakte zwarte knoflook met de komijn door.
  • Breng op smaak met zout en peper en schep de black-garlicdip in een schaaltje.
  • Bereid de friet volgens de aanwijzingen op de verpakking en serveer met de dip.
  • Zwarte knoflook, of black garlic, is gefermenteerde knoflook. De uniek zwarte teentjes zijn smeuïg en hebben een zacht, iets zoet aroma. Superlekker in een romige dip met kruidige komijn!
  • Tip: Bestrooi de dip met wat platte peterselie.
  • Variatietip: Meng ook eens wat zwarte knoflook door aioli en proef het verschil!

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 40 kcal
  • 3 g vet waarvan 2 g verzadigd
  • 2 g koolhydraten
  • 1 g eiwit
  • 0 g vezels
  • 0,3 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen